perjantai 21. huhtikuuta 2017

Noviisina raveissa (Pilvenmäen 76-ravit 17.4.)

Tultiin lomareissusta ja ei oikein inspiroinut tehdä ruokaa. Mikä neuvoksi? Suunta Pilvenmäen 76-raveihin...:


Myöhästyttiin kyllä kello yhdentoista lähiruokabrunssista, mutta ei hätää, sillä varsinaisten ravienkin aikaan klo 13 alkaen oli tarjolla ravintola Valtikan lähiruokapainotteinen noutopöytä. Kalliiksihan se kyllä tuli... Sisäänpääsyssä saatiin kyllä alennusta, koska siippa omistaa raviliigahevosta jonkin häntäjouhen verran. Noutopöydän hinta per henkilö oli 35 € (!), mutta on kyllä sanottava, että ruoka oli ihan sairaan hyvää. Erityisesti ne lammaslihapyörykät, joita söin - no, en sano kuinka monta... Ja maksettiinhan siinä mukavasta istumapaikasta kauniisti katetun pöydän ääressä, josta oli sitten kiva seurata hevosten ravaamista. Että ihan oli hintansa väärti.

Mies mietti totorivinsä jo kotona ja totosi varovasti pienillä summilla useamman hevosen sijoituksia. Voittikin välillä... Minä innostuin vasta paikan päällä ja laitoin panokseni sellaiselle lähdölle, jota mies ei ollut ollenkaan totonnut. Lukaisin pikaisesti ravivihjeen joltain  Internet-sivulta ja päättelin, että ennakkosuosikkia ei kannata totota, vaan jotain mahdollista yllättäjää.

Pistin sitten hurjat 5 € likoon Regent Zetille, että olisi siinäkin 10. lähdössä jännitettävää. Miten ollakaan - lainatakseni juoksuselostusta - Regent Zet "tykitti omaa vauhtiaan..." eli voitti ja ennakkosuosikki Up Up and Away "oli johtopaikalta ihan hyvä kakkonen". (Mistä ne muuten repii nuo hevosten nimet???). Regent Zetin voittokerroin oli yli 5, joten voitin 25 €! Kokonaisuudessaankin jäimme totossa 15 € voitolle, joten ruokaan tuli pieni alennus.

Väillä on kiva mennä johonkin ihan uuteen paikkaan ihmettelemään, että tällaistakin voisi harrastaa (ja moni harrastaakin...). Voi silti olla, että meidän vierailut osuu lähinnä lounasravipäiville, sellaisiakin Pilvenmäellä nimittäin on. Hyvä konsepti: mainiota ruoka noutopöydästä ja tunnin ravit arkipäivänä. Ravit potevat yleisöpulaa, ja kyllä tuo hyvä ruoka voi tuoda jonkun tällaisen ruokafriikin paikalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti