torstai 4. heinäkuuta 2024

Egotrippi Laukon kartanolla 29.6.2024

2018 kirjoitin ihastuneen postauksen vierailtuamme Laukon kartanossa. Tuolloin varovasti haaveilin, että voisi joskus poiketa Laukossa keikkapäivinä. Vuoden 2018 jälkeen konsertti/keikkatoiminta onkin aktivoitunut kovasti ja Laukon puistossa on kymmeniä konsertteja ja keikkoja kesän aikana. Ja ne ovat suosittuja!

Viime kesänä kävimme katsomassa Laukossa Vesteristä yhtyeineen. Oli pikkaisen kiireinen päivä ja vaikka olisimme halunneet tulla viettämään kesäpäivää Laukkoon hyvissä ajoin, ehdimme vain keikalle. Laukko on pienen hiekkatien päässä ja loppumatka meni autoletkassa madellen ja vähän huolestuttikin, ehditäänkö. No, hyvin ehdittiin, taidettiin ehtiä kahvitellakin ennen keikka. Mutta silloin päätin, että seuraavalla kerralla tullaan pitkän kaavan mukaan, kaikessa rauhassa.

Se pitkän kaavan kerta oli viime lauantaina (29.6.), kun Laukossa esiintyi Egotrippi. Bändi ei ole sillä tavalla koskaan ollut se ihan tärkein bändi  minulle, mutta kävin kerran aikaisemmin tosi hyvällä bändin keikalla ja halusin kokea sen uudelleen. Onhan tämä yhtye soinut elämässä mukana jo 30 vuotta!

Ajattelimme varata Laukon ravintolasta pöydän klo 15 (keikka alkoi klo 18.30), mutta ainakaan netin  kautta se ei onnistunut, vaan tarjolla oli vain klo 14 aikoja. Eipä mitään, varattiin pöytä klo 14:ksi. Siinä vaiheessa saapuessamme alueella oli vielä hyvin rauhallista. Buffet-pöydän monipuolinen salaattiosasto ansaitsee erityiskiitoksen. Ruoka oli niin hyvää, että kuvamaan ehdin vasta siipan santsilautasen, joka ei tietenkään ole ihan niin hieno kuin se ensimmäinen lautanen. Pääruokana oli lohta ja broileria, jälkiruokana kahvit leivonnaisvalikoiman kanssa. Söimme ja nautiskelimme kaikessa rauhassa.

Ruuan jälkeen istuskelimme hetken puiston pöydässä vatsaa vajuuttamassa ja sitten katselimme päärakennuksen näyttelyt. Esillä oli Marianne Uutisen maalauksia ja Kristiina Kantasen valokuvia. Taiteen lisäksi oli kiva ihailla rakennuksen arkkitehtuuria.

Varmaan jo kello 17:n maissa siirryimme keikka-alueelle puistoon. Konsepti on kyllä hyvä, puistossa on hieman viettävä rinne ja rinteen alaosassa (tänä kesänä uusittu) esiintymislava. Rinteen yläosassa on talon puolesta puutarhatuoleja, rinteessä pöytiä ja penkkejä ja paljon  tilaa omin varustein saapuvalle piknik-väelle. Tarjolla aurinkoa tai puiden siimestä, valinnan mukaan. Tosi moni oli liikkellä omien taittotuolien kanssa, mutta me parkkeerasimme ylärinteeseen, talon tuoleihin. Soundchekin aikana tuli selväksi, että hyvin kuuluu sinnekin.

Sitten vietettiin hetki laatuaikaa ennen keikkaa, kaivettiin repusta lukemista, katseltiin kaunista kesäpäivää ja taivaalla liikkuvia pilviä. Ihanan rentouttavaa!

Ja keikka oli hyvä, Egotrippi ei pettänyt odotuksia. Väliajan kanssa tilaisuus kesti noin kello 21:een. Siitä sitten ajelimme pieniä maaseututeitä kotiin kesäyössä. Kesäpäivän viettoa parhaimmillaan, sanon minä!


Ensi viikonloppuna Laukon rajoja todella koetellaan, kun heille saapuu vieraaksi Eppu Normaali. Laukon Facebookissa varoitellaankin: "Loppuunmyydylle keikalle odotetaan ennätysyleisöä eli muistakaa lähteä matkaan ajoissa. Käytännössä kannattaa lähteä ajelemaan kohti Laukkoa siten, että tähtää olevansa perillä 2 tuntia ennen keikan alkamista." Yhteiskuljetuksilla kulkeminen on  varmaan mukava vaihtoehto tuollaisena päivänä.