perjantai 2. helmikuuta 2024

Ranskalainen Agentit-televisiosarja vei mukanaan

 


Ranskalainen Agentit-televisiosarja (Dix pour cent) on jo aikaa sitten pyörinyt Netflixillä, mutta kun en suorotoistoja osta, törmäsin siihen vasta nyt, kun julkaistut neljä kautta ovat katsottavissa Yle Areenassa. Sarja nimi johdatti harhaan (minähän en jännityssarjoista paljon perusta) ja vasta ystävän vinkistä kiinnostuin sarjasta. Kaikki neljä kautta tulikin katsottua aika ripeästi, sarja vei ihan mukanaan. Ja tietysti ihana Pariisi...

Agentit kertoo pariisilaisesta Ask-nimisestä toimistosta, jossa näyttelijöiden agentit kilpailevat keskenään (ja muiden agentuurien kanssa) asiakkaista ja filmaussopimuksista. Toimiston väen elämä on sanalla sanoen hektistä, niin työ- kuin yksityiselämän rintamalla. Sarjan osat vievät joukkoa kriisistä kriisiin.

Agentuurin henkilökuntaa ovat liian kiltti agentti Gabriel, hirviömäinen Andréa, pomottamaan pyrkivä Mathias, alusta asti mukana ollut veteraani Arlette sekä joukko muuta henkilökuntaa kuten assistentteja: Camille (Mathiaksen avioton lapsi, tosin muut eivät sitä tiedä...), Hervé, Noémie jne. Sarjassa kuvataan paljon työntekijöiden yksityiselämääkin. Se ei kuitenkaan ole sarjan "clou", vaan ne oikeat näyttelijätähdet, jotka asioivat agentuurissa.

Jokaisessa jaksossa nähdään siis myös joku oikea tähtinäyttelijä, joka hakee kuvitteellista roolia jossain tuotannossa. En tunne ranskalaisia näyttelijöitä kovin hyvin, mutta esim. nämä suuruudet bongasin sarjan eri osista:  Isabelle Adjani, Isabelle Huppert, Juliette Binoche, Charlotte Gainsbourg, jopa Sigourney Weaver käväisi yhdessä osassa. Näyttelijät parodioivat itseään, kaikkine heikkouksineen ja kummallisuuksineen. Esim. Isabelle Huppert on aivan hurmaava näyttelijänä, joka ei osaa sanoa ei juuri mihinkään tarjoukseen. Agentit joutuvat sitten sovittelemaan mahdottomia kuvaus- ja esitysaikatauluja. Näyttelijä kiitää päiväkuvauksista yökuvauksiin minuuttiaikataululla ja eri tahot eivät saa tietää päällekkäisistä kuvauksista... Välillä vain ihmetellään, että koskahan näyttelijä mahtaa nukkua!

Yleensäkin on ihana välillä nähdä joku eurooppalainen tv-sarja, joka ei ole jännäri tai historiallinen pukudraama. Lisää tällaista!

Tämä löytyy siis Yle Areenasta. Myös postauksen kuva on peräisin Ylen sivuilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti