maanantai 20. elokuuta 2018

Kuopiolainen Muikkuravintola Sampo

Heti Sampon eteisessä vastaan tulee lyömätön slogan: "Kaikki kävijät tuottavat minulle pelkkää iloa - toiset tulemalla, toiset lähtemällä"... niinpä.


Ravintolan henkilökunnalla on mukavan leppoisa, savolainen (ja huom! ei yhtään väkinäinen...) meininki. Savolaisuus ulottuu ruokalistaan asti, johon voit tutustua tästä pdf-linkistä. Koska käyn niin harvakseltaan (= muutaman vuoden välein), tilaan kyllä joka kerta nämä "Paestetut muikut Sampon tyyliin", mutta varmasti kaikki muukin on yhtä maukasta:


Ravintola on tosi vanha ja perinteinen (30-luvulta?), tämän hetken sisustus lienee jostakin 70-luvulta. On ihanaa, että on olemassa joku paikka, jota ei panna viiden vuoden välein uusiksi. Suomessa voitaisiin mielestäni yleensäkin uskoa enemmän perinteisten paikkojen vetovoimaan.

Ravintola jakaantuu ns. karvalakkipuoleen eli sisäänkäyntipuolen pubiin ja peremmällä olevaan valkoisten pöytäliinojen saliin. Tällä kertaa söimme ihan vaan pubin puolella. Paikassa on kosolti charmia, se on sellainen paikka, että jos harrastaisin ravintoloissa istuskelua ja oluen ottamista, tänne voisin unohtua lounaalta iltaan asti. Tällä kertaa ei tullut tarkistettua, vieläkö vanhanaikainen kolikkojukebox on paikoillaan - mutta minnekäs se olisi hävinnyt?



Sampo löytyy sieltä sataman suunnasta, osoitteesta Kauppakatu 13.

2 kommenttia:

  1. Sampo on kyllä mainio! Harmittavan harvoin tulee itsekin paikassa käytyä, mutta silloin kun käyn on minunkin listallani aina muikut! Helsingin vierailulla testasin Bruuverin muikut ja nekin olivat todella hyviä, mutta maultaan ja dippeineen ja kaprisvoisulineen enemmän hienoa "uudismuotoilua" kuin perinteiset savolaiset muikut. Mutta täytyy kyllä sanoa, että molemmat onnistuivat tekemään vaikutuksen annoksillaan, Sampo ja Bruuveri, mutta tunnelma ja makumaailma on ihan erilainen. Sampon henkilökunta on mukavan rentoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, täytyy laittaa Bruuveri korvan taa - kaprisvoisula kuullostaa hyvältä!

      Poista