sunnuntai 17. syyskuuta 2017

Rakkautta & Anarkiaa 2017

Käväisin taas Rakkautta & Anarkiaa -festareilla. Festari viettää tänä vuonna 30. juhlavuottaan, ja tuntuu olevan voimissaan.11 päivää, 170 pitkää elokuvaa ja 190 lyhytelokuvaa. Festarielokuvat on jaettu väljiin teemoihin.


Mukava olisi festarin antia hyödyntää enemmänkin. Jos asuisin lähempänä, istuisin siellä illat pitkät ja tekisin hyvin mietittyjä ohjelmistovalintoja. Mutta nyt kyse oli vain siitä, että hyppäsin bussiin sinä ehkä ainoana sopivana päivänä (eli menneenä lauantaina) ja valitsin kaksi elokuvaa, jotka sopivat ajan puolesta ja vaikuttivat kiinnostavilta.

Ensimmäinen valintani oli Suhteellista-teeman argentiinalais-chileläinen elokuva The Desert Bride. Sen on ohjannut yhdessä kaksi naisohjaajaa, Cecilia Atán ja Valeria Pivato. Elokuva kertoo jo kypsässä iässä olevan miehen ja naisen kohtaamisesta. Nainen on kovin rajoittunutta elämää viettänyt taloudenhoitaja ja mies paikoilleen asettumaton kaupparatsu. Tunnelma oli jotenkin, no, hauskasti kaurismäkeläinen... Oli myös mukava kuunnella pehmeää espanjaa.

Toinen elokuva oli United States of indie -teemainen, Susan Johnsonin ohjaama Carrie Pilby -elokuva. Se kertoo parikymppisestä superälykkäästä, mutta onnettomasta Carriesta, joka koettaa löytää onnen noudattamalla psykologin laatimaa ehdotuslistaa. Elokuva oli vähän ennalta-arvattava, mutta hauska. Ja sellainen elokuva, joka sai New Yorkin  näyttämään kauniilta ihan Woody Allenin tyyliin.

Itse asiassa vasta nyt kiinnitin huomiota siihen, että näkemäni elokuvat olivat naisohjaajien tekemiä ja festivaalin  ohjaajalistalla sukupuolijakauma yleensäkin on tasaisen näköinen. Hyvä R & A! Ensi vuonna uudelleen?

2 kommenttia:

 1. Olen käynyt useana R&A:ssa, mutta jostain syystä tänä vuonna nämä kekkerit jäävät minulta väliin. Katselin ohjelmasatoa, monta mielenkiintoista leffaa meni juuri siihen aikaan, kun oli muuta menoa.

  Ensivuonna taidan varata lomapäivän näihin juhliin. Onneksi aika moni elokuva tulee elokuvatarjontaan myöhemmin, toivottavasti myös nämä kaksi, joista kerrot :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ottaisi lomaa, voisi ehkä valita elokuvat enemmän ajatuksella eikä ihan niin randomina - toisaalta random on just hyvä... Samoin odotan myöhempiä esityksiä - onneksi näin digiaikana näitä erikoisempiakin elokuvia saadan jopa pikkukaupunkimme elokuvatarjontaan. Mukavia hetkiä elokuvissa!

   Poista