torstai 14. toukokuuta 2015

Rock-musiikkia livenä, ihanaa!

Forssan Työväen Talolla toiminut perinteikäs ravintola Sävel lopetti toimintansa muistaakseni joskus vuonna 2011 ravintolatoimintaa pyörittäneen pariskunnan jäätyä eläkkeelle. Harmitti, kyseessä kun oli 50-luvun hengessä säilytetetty, sanalla sanoen kaurismäkeläinen paikka, jossa oli aina oikein kiva tunnelma. Uutta yrittäjää ei kuitenkaan löytynyt. Harmistuksen aihe on ollut myös elävän rock-musiikin tarjonnan vähäisyys Forsassa. Tykkäisin käydä keikoilla, vaikka yövalvominen keski-ikäiselle onkin vähän kauhistus. Elävä musiikki väheni entisestään toisen sympaattisen baarin, Blue Poolin, lopetettua toimintansa viime vuonna.

Niinpä ilahduin suunnattomasti, kun kuulin että Sävelessä aloitetaan musiikin klubi-illat. Paikallisen Seutu-Sanomat -lehden mukaan VOX-Klubit toteutetaan talkoovoimin. Tommi Liski vastaa artistien buukkauksista ja muusta taiteellisesta suunnittelusta sekä klubi-iltoihin liittyvistä järjestelyistä. Muuhun ydinporukkaan lukeutuvat Mainostoimisto Muun yrittäjä Pia Näppinen sekä muusikko Sami Lehtinen.

Parempaa alkua klubille on vaikea toivoa - ensimmäisenä iltana 18.4. lavalle astui ikisuosikkini 22-Pistepirkko. Vieläpä ihan ihmisten aikaan, ei tarvinnut edes odotella puolta yötä. Keikka oli tosi kiva. Mikä ehkä akustiikassa hävittiin, korvautui yllin kyllin mukavalla ympäristöllä. Sikälikin oli kivaa, että yleisö oli tosi monen ikäistä ja näköistä, keski-ikäinen kukkahattutätkin tunsi olonsa ihan kodikkaaksi. No, eihän ne soittajatkaan ihan nuoria poikia ole. Tässäpä Youtube-linkki yhteen lempparibiisiini, joka illan aikanakin esitettiin:Seuraavana viikonloppuna, 23.5. (la), vieraana on Kauko Röyhkä bändeineen. Keikka on tällä kertaa ilmeisesti ihan Työväentalon salissa, joka sekin henkii historiaa. Ei huono valinta tämäkään bändi, sanoo tämä Oulussa 1980-luvulla Rattori-Lupilla Röyhkän musiikin tahtiin innokkaasti tanssinut asiakas. Kiva mennä kuulemaan, miltä Kauko tänään kuullostaa. Lämppärinä on "kuumassa nosteessa olevan" Tiisu-orkesterin solisti Henrik Illikainen. Sinne siis!

VOX-Klubi
https://www.facebook.com/voxklubiforssa?fref
Ravintola Sävel Kauppakatu 17, Forssa
Lippuvaraukset: pia@mainostoimistomuu.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti