tiistai 5. joulukuuta 2023

Valopolulla

Nykyään on kovasti muotia tehdä erilaisia valaistuja elämyskohteita. Ja hyvä niin, kyllä Suomen pimeään syksyyn valaistusta kaivataan. En nyt osaa huolestua mistään avaruuteen lähtevästä valosaasteestakaan, koska yleensä nämä ovat vähän sellaisia popup-tapahtumia, kestävät korkeintaan pari viikkoa. Parin viikon aikana moni ehtii iloita valoista, jos verrataan näitä ilotulituksiin. On tämä minusta ekologisestikin järkevämpää ilotulituksiin verrattuna. Tosin tunnustan rakastavani niitäkin, mutta näen niissä kyllä vähän ongelmaa: tuhansilla euroilla paukutetaan taivaalle hetkellinen valoshow, joka aiheuttaa monille eläimille ahdistusta...

Niinpä tervehdin  ilolla kotikaupunkini 100-vuotisjuhlan kunniaksi kaupunkilaisille tarjoamaa Forssan Kehräämöalueen valopolkua. Eihän tämä mikään Helsinki Lux ole, mutta kiva kokemus kaikin puolin. Kehräämöalue jo itsessään on upea, vanhoja hienoja teollisuusrakennuksia. Alue on aika kirkkaasti valaistu, joten ihan otollisin paikka se ei valopolulle siinä mielessä ole, mutta rakennusten, lumisen luonnon ja valojen yhdistelmä on kyllä viehättävä. Alueella on paljon komeita puita, joita oli valaistu eri tavoin ja Kuhalankoskikin on saanut sähäkämmän värin.




Valopolun valot syttyvät hämärän tullen vielä noin viikon ajan ja luulenpa, että iltakävelyt suuntautuvat nyt sinne päin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti