Keski-ikäisen elämä ei ole aina kivaa. Blogin tarkoitus on tietoisesti etsiä ilonaiheita. Blogi ei ole kovin henkilökohtainen, tarkoitus on nostaa esille arjessa vastaan tulevia kulttuuri- ym. elämyksiä.
tiistai 27. maaliskuuta 2018
Kirjat ja elokuvat 2018: 1. kvartaali
Mitään huippulukuelämyksiä ekan kvartaalin kirjoissa ei ollut. Iso osa lukemista olikin "työlähtöistä". Olen koettanut löytää vinkattavaksi uusia, kiinnostavia kirjoja, joissa on elämäkerrallinen tai omaelämäkerrallinen näkökulma. Ja pajonhan niitä julkaistaankin, sen huomaa, kun asiaan nyt on ajatuksella perehtynyt. Etenkin esikoiskirjailijat aloittavat usein omaelämäkerrallisilla teksteillä. Eihän sitä ehkä muuten tietäisikään, mutta usein kirjan julkaisuun liittyvissä haastatteluissa tämä tulee ilmi.
Omaelämäkerrallisia kirjoja tässä kvartaalissa olivat seuraavat:
Nyman, Ossi: Röyhkeys - kohuttu kuvaus sosiaaliturvan varassa elävästä nuoresta miehestä.
Manninen, Laura: Kaikki anteeksi - kuvaus väkivaltaisen parisuhteen syövereihin sotkeutuvasta naisesta > päätyy vinkattavaksi.
Lähde, Kalle: Loppu luisu - Happotesti-kirjaa jatkava alkoholismin kuvaus.
Berlin, Lucia: Siivojan käsikirja ja muita kertomuksia - postuumisti julkaistussa novellikokoelmassa on tarkkoja havaintoja elämästä > päätyy vinkattavaksi
Elämäkerallisuutta lukemistani edustivat seuraavat kirjat:
Lindholm, Pauliina: Komendantti - kuvaa Augustin Ehrensvärdin elämää 1700-luvun Suomenlinnassa > päätyy vinkattavaksi.
Soininen, Pirkko: Ellen - nyt niin pinnalla olevan Ellen Thesleffin fiktiiviset Firenze-päiväkirjat > päätyy vinkattavaksi.
Elokuvapuolella on ollut hyvä tarjonta. Solsidan huvitti alkuvuodesta. Sen jälkeen olen nähnyt monta hyvää, Oscar-listoillakin edustettuina olevaa elokuvaa, mm. Lady Bird ja Three Billboards out of Ebbing puhuttelivat. Kvartaalin ainoa huippuelämystähti (kirjoihin niitä ei siis tullut yhtään...) meni kuitenkin The Florida projcet -elokuvalle, jota huomaan vieläkin välillä muistelevani. Se todella sai miettimään lasten asemaa ja epätasa-arvoisia mahdollisuuksia länsimaisissa hyvinvointiyhteiskunnissakin.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti