keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Taikuri työssään

Kesken pahimman talvisen tylsistymisen mies kysäisi, että kiinnostasiko lähteä katsomaan taikuria. No, TODELLAKIN kiinnosti, joten liput Timo Kulmakon Ars Magica -esitykseen lunastettiin. Esitys pidettiin Forssan teatterin PikkuSpotissa. PikkuSpottihan on viime syksynä käyttöön otettu pieni studioteatteri. Paikkoja katsomossa on n. 30-40 hengelle, riippuen vähän esityksen luonteesta.

Itse en tiedä 1980-luvun Pikkukakkosista mitään, mutta Timo Kulmakko on siis silloinen Timo Taikuri. Nyt hän on siirtynyt enemmän aikuisyleisön pariin. Hän on järjestänyt Suomessa Varietee Magica -esityskiertueita, joihin hän on etsinyt ja palkannut ammattilaisia ympäri maailmaa. Kiertue on käynyt myös Forssan teatterilla, mutta minulta nämä esitykset ovat toistaiseksi jääneet näkemättä. Ehkä ensi kerralla... Varieteessa esiintyy taikureita, akrobaatteja ja hauskuuttajia.

Myös näkemämme Kulmakon oma Ars Magica -esitys oli K15. Ei siellä nyt herraparatkoon mitään epäsäädyllistä tapahtunut, mutta ohjelma oli ehkä enemmän aikuisyleisöä varten suunniteltu. Timo Kulmakko kertoili taikomisen ohessa omaan taikurihistoriaansa liittyviä juttuja, mutta myös yleensä järjestäytyneen suomalaisen taikuuden historiasta ja merkkihenkilöistä Julius Sundmanista Solmu Mäkelään. Kulmakko on aktiivinen toimija suomalaisten taikureiden yhdistyksessä, Suomen taikapiirissä.

Oli ihan elämyksellistä päästä seuraamaan taikurin työtä noin lähietäisyydeltä. Valtaosa tempuista oli oikeasti tosi ällistyttäviä, mutta välillä taikuri löi leikiksi. Kulmakon ohjelmisto on vähän niin kuin stand upin ja taikuuden sekoitus ja tarjoaa kosolti huumoria. Nauraa kyllä sai. Toinen vastaava näytös on luvassa Forssan teatterin PikkuSpotissa keskiviikkona 2.3. klo 19.


Ja mikä tämä hiiri on? No, rannekelloni pääsi rekvisiitaksi yhteen taikanumeroon ja palkkioksi siitä sain tämän hiiren. Taikuri lupaili, että hiiri häviää yön aikana - puff! Nyt huomaan vahtivani sitä silmä kovana, että yltääkö taika kodin seinien sisäpuolellekin, häviääkö hiiri...

2 kommenttia:

  1. Ihana ilta! :D En ole koskaan käynyt katsomassa taikuutta, mutta muistan Timo Taikurin Pikku Kakkosesta. Mitenkä sitä onkin lukkiutunut siihen ajatukseen, etteivät taikurit ja sirkukset ole aikuisille? Ilmeisesti niissäkin voi viettää hauskoja, mukavia hetkiä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämähän on vähän niin kuin mun heikko kohta :) Aiemmissa postauksissa kerrotaan vierailuista Sorin sirkukseen (loppiaisena 2016) ja Hurjaruuthin Talvisirkukseen (uutena vuotena 2015)...

      Poista