lauantai 23. tammikuuta 2016

Bliniateria Köökissä

Venäjällä blinit ovat ilmeisesti laskiaisen tienoon herkku, mutta täällä meillä ravintolat alkavat mainostaa bliniviikkoja heti tammikuun alussa. Ja mikäpä siinä, ruokana se tuntuukin näihin sydäntalven pakkasiin sopivalta. Olen joskus tehnyt blinejä kotona, ihan oikeaoppisesti tattarijauhotaikinaa yön yli seisottaen. Ja taisinpa kirkastella voitakin paistamista varten. Mutta oli se sen verran työlästä, että johonkin kokeilukertaan se on jäänyt.

Onneksi kotikaupungissa, Forssassa, on yksi ihan valtakunnallistakin mainetta ja tunnustusta saanut ruokaravintola eli Köökki, jonka talviperinteisiin kuuluu tuo blinien tarjoilu. Ravintolassa tarjoillaan yleensäkin mukavasti sesongin tuotteita ja mikä parasta vielä lähituottajien anteja hyödyntäen.

Perjantai-iltana oli kiva töitten jälkeen herkutella bliniannoksella. Aloitimme aterian Kolatun juustolan vuohenjuustosta tehdyllä keitolla, joka jätti häpeään kaikki elämän varrella syödyt suht mauttomat juustokeitot. Pääruuaksi riittikin sitten blini näillä "kaikilla mausteilla":


Kotona ei varmaan tulisikaan laitettua näin runsaasti täytevaihtoehtoja. Eli tarjolla oli siian- ja kirjolohenmätiä, sienisalaattia, suolakurkkua, hunajaa, smetanaa ja sipulisilppua. Juomana sopivan hapokas valkoviini, josta en muuta muista kuin että jotain Sauvignon Blancia se taisi olla...

Pitäisi käydä useammin ulkona syömässä, mutta kun kotonakin saa niin hyvää ruokaa !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti