tiistai 17. kesäkuuta 2014

Kotimaanmatkailua junassa

Pitkästä aikaa matkustin yöjunalla. No, siihenhän ei nyky-Suomessa ole paljon mahdollisuuksiakaan... Nousin yöjunavaunuun Tampereella klo 22  ja heräsin aamulla virkeänä Rovaniemellä klo 8 - miten kätevää! 

Minä olen junaihminen. Olen aikoinaan matakustanut junilla tosi paljon, ja suurimman osan elämästäni asunutkin junapaikkakunnilla. Interreilannutkin, tietysti. Yöjunia käytin usein kulkiessani Tampereelta Savoon, joskus päiävaunuissa istuen, joskus raskin ostaa makuuvaunupaikankin. Silloin makuupaikka tuntui ylellisyyden huipulta.

Mutta kehitys on kehittynyt tässäkin. Nyt minulla oli makuupaikka kaksikerrosvaunun yläosassa, jossa hyteissä on oma vessa ja suihkukin! Satuin vielä olemaan ainoa matkustaja kahden hengen hytissä, joka olisi varmaan kahdelle hengelle ollut tosi pieni. Näin yhdelle hengelle se oli juuri sopiva. Vessan suihkusysteemissä koko vessan lavuaariseinä kääntyi sivuun, ja avot!: vessa muttui suihkukopiksi. Pitihän sitä kokeilla aamulla ja niinpä saavuin Rovaniemelle suihkunraikkaana.

Pari kuvaa mukavasta yösijastani:
Yleisnäkymä ovelta
Ja se vessa, jossa siis koko lavuaariseinä kääntyy...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti